Felfújható reklám eszközök üzemeltetése

© Copyright © 2018 . Minden jog fenntartva: www.felfujhatoreklam.hu

 

 

 

 

A felfújható reklámballonok kültéri üzemeltetése:

 

installálás:

 

 

A  ballont a felállítás színhelyén kivesszük a hordtáskából és a talpára helyezzük. Amennyiben a helyszín adottságai engedik, a talpat körben kifeszítve, a szélén található rögzítő pontoknál fogva rögzítsük azt a talajhoz. Fontos, hogy a reklám ballon talpa működés közben ne mozduljon el a helyéről, mert erősebb szél esetén, fix rögzítés hiányában, az oldalsó kikötő zsinórok még nem tudják betölteni szerepüket.
 

A ballont a talajon úgy helyezzük el, hogy a ventilátor szívónyílása szabadon legyen. Erre végig ügyelünk a felfújás alatt!
 

A ballon a fújódás néhány percében a legsérülékenyebb. Erős szél esetén, ha lehetséges, inkább várjunk annak installálásával addig, amig a környezeti hatások alkalmassá nem teszik a terméket arra, hogy felállíthassuk. Amennyiben ezt nem tudjuk megvárni, kérjünk segítséget, vagy bízzuk a telepítést szakemberre.
 

Felfújódás után (a reklám balloon méretétől függően 3-10 perc) a termék készen áll a végső rögzítésre. A rögzítés legfontosabb része a szimmetrikus pányvázás/kikötés. Amennyiben lehetőségünk van rá, a reklám balloont mindig eszerint installáljuk.

 

Megjegyzés: Vannak esetek, amikor a helyszín megválasztásából adódóan nem lehet cövekelést alkalmazni (pl. szilárd burkolatú helyen). Ilyenkor egyéb módon (dűbel, szemes csavar, vizes ballasztok, stb.) kihelyezésével, alternatív rögzítési pontok kialakításával, keresésével kell gondoskodni a kiépítésről. Rögzítésnél mindig ügyeljünk arra, hogy a kötélzet feszes legyen!

 

 

 

 

Leengedés és összecsomagolás:

 

 

-A felfújással fordított sorrendben történik. Fektessük el a reklám eszközt, majd húzzuk ki a ventilátor csatlakozóját az áramforrást biztosító aljzatból.
 

-Nyissuk meg a zipp-zárat, és várjunk addig, amíg a termék magától le nem enged. A művelet felgyorsításához, a zipp-zár nyílását kézzel is tarthatjuk, így segítve a levegő kiáramlásának útját.

 

-Ezt követően kezdjük el úgy összehajtani, hogy a végeredmény egy nagy kiterített téglapalra hasonlítson.
Fontos! Összecsomagolás előtt a kötélzetet oldjuk le a rögzítési pontokról, és egymástól jól elszigetelt pontokon helyezzük azt a ballonra, így az elkövetkező installálást követően rengeteg “gubanctól” fogjuk magunkat megkímélni.


-Miután mindezzel megvagyunk, kezdjük a ballont összehajtani. Csomagolásnál ügyeljünk arra, hogy a hajtogatás mindig a zipp-zár elhelyezkedésének ellentétes oldaláról induljon, így biztosak lehetünk abban, hogy az összes levegőt ki tudjuk szorítani a termékből, és kisebb helyre lesz szükségünk a tároláshoz.

 

 

 

 

A reklámballon kezelése és tárolása:

 

 

A ballont ne dobáljuk, ne üljünk rá, mert a benne levő ventilátor megsérülhet!
Amikor már tapasztaltabbá váltunk a termék beüzemelését illetően, összehajtás után, lehetőség szerint, minden alkalommal távolítsuk el belőle az üzemeléshez szükséges motort. A vagyonmegóvás érdekében, ezt, egy biztos, de elkülönített helyen tároljuk (pl. a saját dobozában, ha lehetőség adódik rá)

 

 

 

 

A felfújható reklám ballon üzemeltetésének időjárási feltételei:

 

 

Amennyiben ballont kültéren használják, lehetőleg mindig legyen olyan személy a közelben, aki vihar esetén gondoskodni tud a szükséges munkálatok elvégzéséről. Adódnak helyzetek, amikor a terméknek esőben, hóban kell üzemelnie. Nincs ezzel semmi baj, a felfújható reklám ballonokat ilyen időjárási viszonyok melletti üzemelésre gyártjuk, viszont nedvesen elcsomagolni nem szabad, mert néhány nap után dohosodás és penészesedés léphet fel. Mivel ezen hatások eggyüttese nagyban károsíthatja a reklám eszköz anyagát.

 

Fontos! Összehajtás előtt, vagy az azt követő napon egy újra fújás alkalmával mindig szárítsuk ki a terméket, és tároláskor a lehető legszárazabb helyet válasszuk ki termékünk megóvása érdekében!